"EUROsimA 2016" Avrupa Birliği Simülasyon Konferansı

İİBF B Binası Amfileri

Düzenleyen Birim:

Kültür İşleri Müdürlüğü/Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu

EUROsimA DPUİT tarafından 2005 yılından itibaren gerçekleştirilen yur içi ve yurtdışından öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen bir Model Avrupa Birliği konferansıdır. EUROsimA'da katılımcılar Avrupa Birliği organlarının karar verme sürecinde "rol alma" ve "yerine geçme" esasına dayanan aktif roller alma şansını elde ederler. Her katılımcı Avrupa Birliği üye devletlerinin bakanlarını ya da siyasi parti üyelerini Avrupa Parlementosu'nda ya da çeşitli Avrupa Birliği organlarının birebir canlandırmalarında temsil eder. EUROsimA, katılımcı öğrencileri teoride öğrendiklerini yaşayarak deneyimleme imkanı bulmalarını ve gençlerin Avrupa Birliği kurumlarındaki karar mekanizmasını ve bu kurumlardaki işleyişi daha iyi kavramalarını sağlar.