"BEST EBEC Ankara Mühendislik Yarışması"

Ne Zaman:

23/04/2016 - 09:30 / 24/04/2016 - 18:00

Nerede:

Kültür ve Kongre Merkezi

Düzenleyen Birim:

Kültür İşleri Müdürlüğü/Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğu

EBEC Ankara (Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğu) BEST Ankara tarafından ODTÜ’de düzenlenen EBEC yarışmasının yerel ayağıdır. Toplam 4 kişiden oluşan 30 takım, takım tasarımı ve vaka analizi olmak üzere iki kategoride yarışır.Her kategoride kazanan takımlar, yarışmanın ikinci ayağı olan EBEC Türkiye’ye katılır. EBEC Türkiye kazananları da yarışmanın son ayağı olan EBEC Final’da mücadele eder. Takım Tasarımı kategorisinde organizatörler tarafından sağlanan kısıtlı kaynaklarla ve kısıtlı bir zaman içerisinde teknik bir problemin takımlar tarafından çözülmesi beklenir. Yarışmanın sonucunda, yarışmacılardan verilen problemi çözmek için gerekli eylemleri yapabilecek bir cihaz yaratmalıdır. (örn: Bir malzemeyi taşımaya yarayan bir makine, bir gemi, bir uçak vb. yaratmak gibi) Takımlar yaptığı tasarımları yarışma sonunda jüriye sunar. Vaka analizi kategorisi gerçek hayata dayalı teknik ya da yönetimsel problemleri içerir. Sonunda, takımlar kendilerine verilen kısıtlı zaman içerisinde buldukları mantıklı, yaratıcı ve gerçek hayatta uygulanabilir çözümleri jüriye sunarlar. Fakat, takımlar buldukları çözümlerini pratiğe dökmek zorunda değillerdir.